IFK Kristianstad vann med uddamålet i Partille

Sport Det blev ett dramatiskt slut när IFK Kristianstad uddamålsvann borta mot Sävehof i Partille.
Sport • Publicerad 10 mars 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Med bara sekunder kvar kontrade hemmalagets Olle Forsell Schefvert men stoppades av Kristian Björnsen. Norrmannen fick rött kort direkt, det efterföljande frikastet missade Sävehof och Kristianstad kunde vinna.

– Det lär väl bli domarrapport på det så vi får väl se vad som händer, menade Ola Lindgren som tyckte att matchen urartade en del.

– Lite väl och onödigt hårt.

Tio utvisningar för Kristianstad och fyra för Sävehof skvallrade om tuffa tag när Kristianstad tog sin 25:e – av 27 möjliga – vinst i Elitserien.

Matchen var jämn under hela den första halvleken där dock Sävehof hade fyramålsledning, 12–8, efter 20 minuter vilket Kristianstad vänt till 13–14 lagom till paus.

Andreas Cederholm, som gjorde comeback i den här matchen, var siste skytt före pausen.

I andra halvlek var det Kristianstad som hade taktpinnen även om målsiffrorna var jämna och först under de sista fem minuterna ryckte Ola Lindgrens lag till 24–27 genom mål av Kristian Björnsen, Iman Jamali och Albin Lagergren.

– Vi har ju 24-27 med en och en halv minut kvar så det blev kanske lite onödigt spännande, ansåg Ola Lindgren.

Nebosja Simic i Kristianstadsmålet hade 44 procent i målvaktsräddningar men nämnas bör att Leo Larsson hoppade in och räddade ett par viktiga straffar under matchen.

Skyttemässigt noterades Iman Jamali för sju mål och Johan Jepson för fem.

För Sävehof var det fjärde raka uddamålsförlusten medan IFK Kristianstad nu tog andra raka vinsten i Elitseien.

– Det tuffa program vi haft tidigare känns lite lättare nu, menade Ola Lindgren.