Förhandlingarna avbrutna i spelartvist

Fotboll För första gången finns risk för spelarstrejk bland landets elitfotbollsspelare.
Under fredagen avbröts förhandlingar för att få till stånd ett nytt kollektivavtal.

Förhandlingarna mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen om ett nytt kollektivavtal har pågått sedan hösten och parterna har inte lyckats komma överens.
Ett av trätoämnena är att Spelarföreningen, som representerar spelarna, vill att pensionsnivån ska höjas och förstärkt ersättning vid sjukskrivning på grund av arbetsskada .

För drygt en månad sedan valde man att ta in medlare men även medlarna gick bet. Enligt dem stod parterna så pass långt ifrån varandra att de inte ens kunde komma med ett förslag till lösning.
Under fredagen meddelade parterna att förhandlingarna kring ett nytt avtal för spelare i Allsvenskan och Superettan avbrutits.
Enligt ett pressmedddelande bedömer medlarna att parterna just nu är så långt ifrån varandra att det är bättre att avvakta.
”Det är nu upp till parterna att ta förnyade kontakter eller säga upp avtalet som har en månads uppsägningstid” skriver medlarna.

I en intervju med P4 Kalmar inför förhandlingarna meddelade Magnus Erlingmark, generalsekreterare i Spelarföreningen, att han ser att det finns risk för en strejk bland spelarna om man inte kommer överens.
– Vi hoppas att det inte blir så, vi har aldrig strejkat bland fotbollsspelare i Sverige utan vi hoppas kunna hitta en lösning.

Här kan du höra P4 Kalmars reportage

×