Annons

Ett steg på väg mot en ny hall

hässleholm. Ett steg på väg mot en ny hall
Hässleholm • Publicerad 26 mars 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Fritidsnämnden säger alltså ja till att kommunen är medfinansiär till Hässleholms Tennisklubbs, GF Örnens och Hässleholms AIS önskan om en gemensam inomhushall.

– Ärendet lämnas nu i första hand vidare till kommunstyrelsen att besluta om, säger Stefan Larsson.

Annons

Hallbygget kan bli verklighet nästa år och beräknas kosta 24 miljoner kronor. Kostnaden är uppdelad i tre delar á åtta miljoner. En del skulle då kommunen stå för, en del ska lånas upp och den tredje delen söker föreningarna bidrag för från bland andra Allmänna arvsfonden och sponsorer.

– Beloppet från kommunen delas upp på åtta år, det skulle bli svårt att ta hela summan från en och samma budget.

En förutsättning för att kommunen ska medfinansiera hallen är att gymnastik och friidrott garanteras. Anledningarna till det är att GF Örnen och Hais i dagsläget inte har några bra lokaler, men också att kommunen vill göra en markering.

– Hallen får inte användas till verksamhet som redan bedrivs av privat aktör, exempelvis padel, eftersom kommunen inte vill hamna i en konkurrenssituation.

Formellt är det Hässleholms Tennisklubb som ska stå för anläggningen och som ansöker om bidraget.

evafri
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons