Utslaget efter straffdrama

FRANKFURT AM MAIN FC Rosengård stod för en heroisk insats i Champions League-kvartsfinalen borta mot de regerande mästarna i FFC Frankfurt.
Men till slut blev det straffavgörande och snöplig sorti efter sammanlagt 5-6.
– En stor besvikelse, suckade tränare Jack Majgaad Jensen.

FFC Frankfurt-FC Rosengård 5-5 efter förlängning och straffar (0-1, 0-1)

Arena: Stadion am Brentanobad.
Publik: 3220.
Domare: Carina Vitulano (Italien), Lucia Abruzzese (Italien), Francesca Di Monte (Italien).
Mål: 0-1 (28) Sara Björk Gunnarsdottir, 1-1 Simone Laudehr (straff), 1-2 Natasha Andonova (straff), 2-2 Laura Störzel (straff), 2-3 Marta Vieira da Silva (straff), 3-3 Mandy Islacker (straff), 3-4 Gaëlle Enganamouit (straff), 4-4 Sophie Schmidt (straff), 4-5 Emma Berglund (straff), 5-5 Marith Priessen (straff).
Varningar, Frankfurt: Laura Störzel (105), Peggy Kuznik (115).
Varningar, Rosengård: Gaëlle Enganamouit (30), Emma Berglund (63).

Så här startade lagen.

FFC Frankfurt (4-5-1): Anne-Kathrine Kremer – Kahtrin-Julia Hendrich, Marith Priessen, Peggy Kuznik, Laura Störzel – Kerstin Garefrekes (lk), Jackie Groenen, Sophie Schmidt, Ana-Maria Crnogorcevic, Simone Laudehr – Mandy Islacker. Avbytare: Isabelle Linden (Ana-Maria Crnogorcevic 101), Emily van Egmond, Saskia Matheis, Yuki Ogimi, Melissa Friedrich, Desirée Schmumann (målvakt).

FC Rosengård (3-4-3): Sofia Lundgren – Lina Nilsson, Anita Asante, Emma Berglund (lk) – Marta Vieira da Silva, Katrin Schmidt, Sara Björk Gunnarsdottir, Ali Riley – Ella Masar, Gaëlle Enganamouit, Lieke Martens. Avbytare: Natasha Andonova (Lieke Martens 78), Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Edina Filekovic, Linnea Svensson, Jessica Höglander (målvakt).

Hårdsatsande Rosengård har varit framme i kvartsfinal vid ett flertal tillfällen i världens största klubblagsturnering, men precis som vanligt slutade det med hårresande respass.
Bara ett år efter Wolfsburg var det dags igen.

Sara Björk Gunnarsdottirs iskalla nicklobb fixade nödvändiga 1–0 under ordinarie tid, fast blev sedan ensam om att inte sätta sin straff i mål (Anne-Kathrine Kremer räddade direkt).
Ridå ner och enorm Rosengårdsbesvikelse på mittplan.
– Det är klart att det här känns. Nu var vi så himla nära att lyckas, att ta det där sista klivet och nå en final, och så föll vi på mållinjen igen, konstaterade Jack Majgaard Jensen i den mixade zonen.
– Jag har full förståelse för att en del spelare sitter och gråter just nu.

Björk Gunnarsdottir, som kunde ha blivit dubbel matchhjälte, kom aldrig ut för att snacka med de svenska journalisterna.
I stället försvann hon illa kvickt in i bussen och bort från arenan.
Inte undra på. Från att ha gjort ett snyggt mål i minut 28 till att bli något av syndabock.

Fast så ville förstås inte Rosengårdstränaren se det.
– Vi gjorde en bra match efter förhållandena. Det var små detaljer som avgjorde och nu drog Frankfurt dessvärre det längsta strået. Jag tycker att vi skapade de chanserna vi skulle, men vi saknar fortfarande den rätta kylan i avsluten, sa Majgaard Jensen
– Sedan kunde de lika gärna ha gjort mål både under ordinarie tid och förlängningen.

Gaëlle Enganamouit kom fri och borde ha gjort 2–0 alldeles i upptakten av andra halvlek, Natasha Andonova hade ett bra läge i slutminuterna och Emma Berglund nickade i stolpen med sekunder av första förläningskvarten.
Fast Frankfurt var inte långt efter då ett skott rensades undan på mållinjen precis före straffavgörandet.
Där Marith Priessen fick sätta den sista straffen på utmärkta Rosengårdsmålvakten Sofia Lundgren.
– Fan. Vi hade hoppas så mycket på detta, och jag lider verkligen med Sara Björk Gunnarsdottir som måste ha det extra tungt nu, betonade Jack Majgaard Jensen.

Lundgren var däremot mest förbannad.
– Som vi spelade i dag (läs onsdag) skulle vi ha gjort 2–0. Vi hade fler lägen, och det borde aldrig ha gått till straffar, konstaterade den förra landslagsmålvakten.
– Det kändes som att jag var nära på tre, och det här är första gången som jag inte tagit en enda. Så jag är grymt besviken.

Om drygt två veckor, lördagen den 16 april, inleder FC Rosengård årets damallsvenska med derby hemma mot Kristianstads DFF.
Och då gäller det att ha laddat om.
– Jag hoppas inte det ska bli några problem. Nu gäller det att höja vår kapacitet under året och spela samman laget för att komma ännu bättre förberedda till nästa upplaga av Champions League, avrundade Jack Majgaard Jensen.
– Om vi lyckas med detta, samt breddar truppen, tror jag att det kan gå ännu bättre 2017.

FFC Frankfurt-FC Rosengård 5-5 efter förlängning och straffar (0-1, 0-1)

Arena: Stadion am Brentanobad.
Publik: 3220.
Domare: Carina Vitulano (Italien), Lucia Abruzzese (Italien), Francesca Di Monte (Italien).
Mål: 0-1 (28) Sara Björk Gunnarsdottir, 1-1 Simone Laudehr (straff), 1-2 Natasha Andonova (straff), 2-2 Laura Störzel (straff), 2-3 Marta Vieira da Silva (straff), 3-3 Mandy Islacker (straff), 3-4 Gaëlle Enganamouit (straff), 4-4 Sophie Schmidt (straff), 4-5 Emma Berglund (straff), 5-5 Marith Priessen (straff).
Varningar, Frankfurt: Laura Störzel (105), Peggy Kuznik (115).
Varningar, Rosengård: Gaëlle Enganamouit (30), Emma Berglund (63).

Så här startade lagen.

FFC Frankfurt (4-5-1): Anne-Kathrine Kremer – Kahtrin-Julia Hendrich, Marith Priessen, Peggy Kuznik, Laura Störzel – Kerstin Garefrekes (lk), Jackie Groenen, Sophie Schmidt, Ana-Maria Crnogorcevic, Simone Laudehr – Mandy Islacker. Avbytare: Isabelle Linden (Ana-Maria Crnogorcevic 101), Emily van Egmond, Saskia Matheis, Yuki Ogimi, Melissa Friedrich, Desirée Schmumann (målvakt).

FC Rosengård (3-4-3): Sofia Lundgren – Lina Nilsson, Anita Asante, Emma Berglund (lk) – Marta Vieira da Silva, Katrin Schmidt, Sara Björk Gunnarsdottir, Ali Riley – Ella Masar, Gaëlle Enganamouit, Lieke Martens. Avbytare: Natasha Andonova (Lieke Martens 78), Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Edina Filekovic, Linnea Svensson, Jessica Höglander (målvakt).

×