Annons

Flera överklagar sexbrottsdom

Osby • Publicerad 27 april 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen, som är bosatt i Osby kommun, dömdes nyligen till 2,5 års fängelse för en lång rad sexuella övergrepp mot sin styvdotter när hon var 8-9-årsåldern på 1990-talet.

Tidigare har åklagaren i målet, Helena Fredriksson, överklagat och krävt att straffet skärps till sex års fängelse och i början på veckan, dagarna innan domen skulle vunnit laga kraft, överklagade även försvaret samt offrets målsägandebiträde.

Annons

Försvaret menar att straffet är för strängt och att rätten i större utsträckning borde ha tagit hänsyn till att det var så länge sedan, mellan 19 och 20 år, som brotten begicks.

Samtidigt har mannen samarbetat i utredningen och lämnat uppgifter som varit väsentliga för utredarna.

Kvinnan har genom sitt målsägandebiträde överklagat sladeståndsdelen. I tingsrätten dömdes mannen att betala 100 000 kronor för kränkning och 30 000 kronor för fysiskt och psykiskt lidande. Han dömdes också att betala ränta på beloppen från den 1 juli 1998. Kvinnan yrkar på att skadeståndet för kränkning höjs till 200 000 kronor.

När det gäller räntan menar mannens advokat att en domstol inte kan döma ut ränta för längre tid än tio år tillbaka i tiden med utgångspunkt i när han delgavs misstanke om brott.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons