Annons

Folktandvården kan forska mer

skåne Folktandvården i Skåne fyrdubblar investeringarna i forsknings- och utvecklingsprojekt i år från en till fyra miljoner kronor.
Publicerad 29 april 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Mer forskning kommer patienterna till nytta.
Mer forskning kommer patienterna till nytta.

- Det här är en forskningssatsning på historiskt hög nivå. Pengarna gör att vi kan utöka och fördjupa forskningen vi bedriver idag för att utveckla framtidens tandvård, säger Marika Qvist, vd i Folktandvården Skåne i ett uttalande.

Det finns runt en halv miljon kunder hos Folktandvården Skåne. Det skapar en unik möjlighet att genomföra forskning på fältet där patienterna finns.

Annons

Stödet på fyra miljoner ska användas till studier om olika behandlingsmetoder, ny teknik vid behandling och sambandet mellan munhälsa och allmän hälsa.

De rön som forskningen genererar skapar förutsättningar för bättre diagnostik och förebyggande vård och behandling.

Daniel Jönsson är specialisttandläkare, som har beviljats pengar.

‑ Förhoppningen är att projektet resulterar i att livet för personer med KOL och magsår underlättas med hjälp av tandvården, säger Daniel Jönsson.

Satsningen på ökad forskning ska även locka fler tandläkare att söka sig till folktandvården.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons