Annons

Karnevalsgeneral besviken på kommunalråd

Hässleholm • Publicerad 29 april 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Bjärnumskarnevalen lockar alltid mycket folk och har i 50-årsjubileum, men kommunen nämnde inte något om det den när de presenterade sin superweekend.        Foto: Eva Sandström/ARKIV
Bjärnumskarnevalen lockar alltid mycket folk och har i 50-årsjubileum, men kommunen nämnde inte något om det den när de presenterade sin superweekend. Foto: Eva Sandström/ARKIV

I tisdags gick Hässleholms kommun ut med att de sponsrar Hässleholms motorklubb i samband med deras SM-rally, och att den tävlingen förstärker superweekenden 19-20 augusti. Men vad som inte nämndes med ett ord av kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) är att anrika Bjärnumskarnevalen samma helg firar 50-årsjubileum, och det fick karnevalsgeneralen Olle Davidsson att gå i taket.

– Det är lite märkligt att hon inte känner till karnevalen, hon bor ju nästan här, säger Olle Davidsson inte är nöjd med hur karnevalen behandlats av kommunen.

Annons

– Vi har ju en överenskommelse sen tidigare om att kommunen inte ska anordna någonting samtidigt som karnevalen. Jag blev nästan tokig när jag hörde talas om det här första gången, säger Olle Davidsson som i veckan haft en träff med kommunens tillväxtchef Mikael Kipowski och kulturchefen Anders Rosengren.

Mötet ledde fram till en del förslag på hur kommunen ska kunna hjälpa Bjärnumskarnevalen, men exakt hur vill Olle Davidsson inte säga ännu.

– Det var ett bra möte kan jag säga, men jag måste informera vår styrelse först. Däremot blev jag besviken när jag läste detta om den så kallade superweekenden och Lena Wallentheim inte nämner karnevalen.

Men Lena Wallentheim slår ifrån sig den kritiken.

– Det är klart att jag vet när karnevalen är och jag har varit där många gånger, men här pratade jag om rally- och hästtävlingar. Det kan finnas massor med arrangemang runt om i kommunen då och jag kan inte räkna upp alla, säger Lena Wallentheim som istället passar på att hylla de ideella krafterna bakom karnevalen.

– De gör ett jättebra jobb och där är alltid otroligt många som tittar på det, och det är viktigt för kommunen, säger Lena Wallentheim.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons