Annons

M och L svänger om it-system

skåne Efter regionstyrelsens arbetsutskotts möte i onsdags har Moderaterna och Liberalerna i Region Skåne återigen bytt fot kring det stora regiongemensamma projektet 3R, framtidens vårdinformationsmiljö.
Publicerad 29 april 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det berättar Dagens Medicin om i senaste numret.

Carl-Johan Sonesson (M), regionråd i opposition och gruppledaren Gilbert Tribo (L) uppger för Dagens Medicin att de bägge partierna kommer att rösta för att regionen ska vara med i upphandlingen av 3R när Skåne officiellt tar ställning i frågan den 12 maj.

Annons

Samtidigt betonar de att regionens it-system behöver uppgraderas omgående och är därför även för en uppgradering av journalsystemet Melior.

Men att regionen skulle nöja sig med det är, enligt Gilbert Tribo, inte aktuellt.

– Det skulle vara som att upphandla 2016 års Volvo som 2025 sedan skulle vara kraftigt begagnad, säger han.

Carl-Johan Sonesson håller med.

‑ En ny version av Melior visserligen skulle göra alla halvnöjda men att regionen behöver ha en högre ambitionsnivå och rusta sig för framtiden. Inte minst med anledning av förslaget om sex storregioner.

Satsningen görs som en investering som skrivs av under ett antal år.

– Alliansen hade en kraftigt ökad pott för it i den budgeten vi lade fram, säger Gilbert Tribo.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons