Annons

Nyckelspelaren tillbaka i HIF:s elva

Sport • Publicerad 30 april 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Jo­han Hansson ut­gick skadad ef­ter 55 mi­nuter mot Lunds BK och då gjorde Eric Svensson sä­songs­de­but i se­rie­spelet.

– Jo­han kommer inte att vara ak­tu­ell i helgen. Men vi har både William (Andersson) och Eric (Svensson) till­ba­ka. Det kommer att bli Eric som spelar om han är okej ef­ter sis­ta träningen, säger HIF-trä­na­ren Dan Olofs­son som inte ser nå­gon an­led­ning att göra större för­änd­ringar i det lag som svarade för en myc­ket stark och sta­bil in­sats senast.

Annons

– Vi hade myc­ket mer mod i det vi gjorde mot Lund. Och nu gäller det att vi fort­sätter jobba på vårt spel.

Kvarn­by på Bäckagårds konst­gräs står på pro­grammet.

– Ett rätt så tem­po­starkt lag som vill ha fart i spelet. Det är ett för­hål­lan­de­vis ungt lag med två rik­tigt bra for­wards.

För ”di gröne” kan det bli lä­gen för snabba om­ställ­ningar.

– I och med att de vill fram­åt upp­står det ytor och läge att ställa om. Vårt om­ställnings­spel blir vik­tigt, och att vi an­vänder vår fart.

Mot Lund fick Tom­my Filipovic göra sitt första spel­mål i tvåan.

– Skönt att han fick göra det målet. Det var ett rik­tigt fint mål hela vägen. Vi le­da­re har inte varit spe­ci­ellt oro­liga efter­som Tommy bi­drar med myc­ket an­nat i spelet men som for­ward är det vik­tigt att få göra mål. Han kommer att göra fler bara han fort­sätter jobba li­ka­dant.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons