Annons

Osbyborna ratar miljöbilar

Osby/Älmhult Antalet nyregistrerade miljöbilar ökar, men i Osby har det bara registrerats en under det gågna året.
Osby • Publicerad 3 maj 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Antalet nyregistrerade bilar drivna på miljövänligare alternativ till bensin och diesel ökade under april månad med 7,5 procent jämfört med samma månad förra året. Men i Osby kommun är intresset för miljöbilarna svalt.
Foto: Andreas Apell / Arkivbild
Antalet nyregistrerade bilar drivna på miljövänligare alternativ till bensin och diesel ökade under april månad med 7,5 procent jämfört med samma månad förra året. Men i Osby kommun är intresset för miljöbilarna svalt. Foto: Andreas Apell / Arkivbild

Det säljs rekordmånga personbilar i landet.

Under april nyregistrerades 35 245 personbilar vilket är en ökning med 10 procent jämfört med samma månad förra året. Detta visar Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon.

Annons

Sammanlagt bestod 54,3 procent av nyregistreringarna av dieselbilar. Det är en minskning med 3,4 procentenheter jämfört med förra året.

Omkring 63 procent registrerades av företag och organisationer. Av bilar registrerade på privatpersoner stod män för 67 procent.

I Osby har det mellan april 2015 och april 2016 nyregistrerats 292 bilar. 133 av dem har varit bensindrivna och 158 av dem hade diesel som drivmedel. Det har under detta året alltså bara sålts en enda miljöbil. Detta skedde i april i fjol och det rörde sig då om en flexifuelbil.

I Älmhult har det dock sålts fler miljöbilar under perioden. Där har 37 nyregistrerade personbilar varit drivna av andra drivmedel än bensin och diesel.

Totalt rör det sig i Älmhult om 743 nyregistrerade bilar. Även här utgör diesel det vanligaste drivmedlet.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons