Annons

Drop-in för pass tas bort – ”höll på att bli ohållbart”

Osby • Publicerad 4 maj 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Från och med måndag kommer det att krävas tidsbokning vid passexpeditionerna i Ljungby och Älmhult.arkivbild
Från och med måndag kommer det att krävas tidsbokning vid passexpeditionerna i Ljungby och Älmhult.arkivbild

Det är hög belastning vid passexpeditionerna som är bakgrunden till ändringen.

– Situationen höll på att bli ohållbar. Som arbetsmiljöansvarig såg jag ingen annan utväg än att införa tidsbokning, säger Anders Karlsson, Ljungby lokalpolisområdes chef i ett pressmeddelande.

Annons

Tidsbokningen börjar gälla från måndag på passexpeditionerna i receptionerna i Ljungby och Älmhult, dit Osbyborna i nuläget är hänvisade för passärenden och andra besök.

– Det kommer innebära att man har sin bokade tid och därmed får allmänheten lättare att planera sitt besök. De slipper sitta och vänta i långa köer på att få söka sitt pass och det blir lugnare i våra receptioner, säger Anna Andersson, gruppchef stöd/service Ljungby lokalpolisområde.

I Älmhult kommer 90 bokningsbara tider i veckan att finnas och i Ljungby blir det 168.

All bokning ska göras via polisens hemsida. Just nu finns dock ingen möjlighet att boka för de närmaste två veckorna, utan tiderna kommer att släppas efterhand.

För att hämta ut sitt pass eller id-kort krävs det ingen tidsbokning.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons