Annons

Missade örnar – får böta

HÄSSLEHOLM Svenska vindbolaget (ägs av Eolus vind) får betala 200 000 kronor i företagsbot eftersom det inte framgick i miljöprövningen att det kunde finnas häckande örnar i området där företaget ville bygga vindkraftverk.
Hässleholm • Publicerad 9 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Svenska vindbolaget (ägs av Eolus vind) får betala 200 000 kronor i företagsbot eftersom det inte framgick i miljöprövningen att det kunde finnas häckande örnar i området där företaget ville bygga vindkraftverk. Ärendet rör en etablering av vindkraft i Bergs kommun, Jämtlands län. Vindkraftbolaget ansökte om att få bygga en anläggning och trots att bolaget senare fick information om att häckande örn kunde finnas i området, uppdaterade man inte sin ansökan med de nya uppgifterna. De ansvariga hänvisar till att man missat örnarna på grund av arbetsanhopning. Den missen kostar alltså bolaget 200 000 kronor.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons