Annons

”Har länge varit en viktig person i Miljöpartiet”

Sverige Malmös kommunalråd Karolina Skog blir ny miljöminister. \"Valberedningen har framöver ett viktigt arbete med att ta fram ett förslag på nytt kommunalråd\", säger Louise Arndt, ordförande i MP Malmö.
Publicerad 25 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Karolina Skog har varit kommunfullmäktigeledamot, gruppledare i kommunfullmäktige, kommunstyrelseledamot, kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service samt ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Malmö.

Hon kommer nu tillfälligt att ersättas i fullmäktige och kommunstyrelsen av Nils Karlsson, medan My Gillberg blir ordinarie ledamot i fullmäktige. Uppdraget som ordförande i stadsbyggnadsnämnden kommer att skötas av vice ordförande fram tills dess att en ny ordförande har utsetts.

Annons

Valberedningens förslag på en ny kandidat till kommunalrådsposten kommer att presenteras för medlemmarna vid ett medlemsmöte. Det kommer sannolikt att dröja till hösten, uppger Miljöpartiet i Malmö i ett pressmeddelande.

Anna Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons