Annons

Nya avgifter i Skånevården

skåne Enhetliga patientavgifter ska införas i sjukvården nästa år. Det kommer att kosta jämna hundrakronor mellan 100 och 400 kronor.
Publicerad 26 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

De nya avgifterna har tagits fram av en bred parlamentarisk grupp med syftet att förenkla avgiftssystemet. SD och V är enda partier, som står för egna förslag.

– Det har varit ett givande och tagande. Jag anser att vi bör behålla avgiften till vårdcentral på 160 kronor. Nu blir den 200 kronor. Vi vill ha ett långsiktigt beslut, säger Gilbert Tribo (L), oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

Avgiften för besök på akutmottagning sänks från 450 till 400 kronor. Besök på vårdcentral höjs från 160 till 200 kronor. Remissbesök sänks från 200 till 100 kronor. Hembesök blir samma som besöksavgift 100 kronor mot 200 nu.

Avgiften för uteblivna besök ändras för avgiftsbefriade besök till 300 kronor mot 200 i dag

– Det nya systemet innebär att det till och med blir några kronor över för regionen, säger Gilbert Tribo.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons