Annons

Oro för att kunder sviker centrumhandel

Osby • Publicerad 27 maj 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Diskussionerna om att skapa ett handelsområde utmed 23:an har diskuterats under flera år. Representanter från kommunen har träffat olika handelsföretag som skulle kunna tänka sig att etablera en verksamhet här.

Det handlar om ett 120 000 kvadratmeter stort område på andra sidan vägen från rastplatsen och bensinmacken Lars Dufwa. Med andra ord en bra bit från Osby centrum.

Annons

– Vi får se vad den visar, säger Jankov Månsson på Osby Shopping. Men det finns en risk att det påverkar handeln i centrum negativt. Och redan idag har centrala Osby ett antal tomma butikslokaler. Jag upplever att centrumplanen inte alls är intressant längre.

Jankov Månsson tror att en livsmedelsbutik vid 23:an skulle påverka centrumhandeln allra mest. Och enligt uppgift finns det en livsmedelskedja som har visat intresse.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons