Annons

Bergelin vänder hem till Osby

Sport Efter många år i andra klubbar vänder målvakten Victor Bergelin tillbaka till Osby.
Sport • Publicerad 31 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter många år i andra klubbar vänder målvakten Victor Bergelin tillbaka till Osby. Han kommer att dela målvaktsspaden med unge Hampus Evaldsson som fick en hel del speltid förra säsongen.

– Konkurrens gör en till en bättre målvakt, säger 24-årige Victor Bergelin som är född och uppvuxen i Osby.

Annons

Där började han också spela ishockey fram till 14-årsåldern. Der blev en säsong i Glimma och därefter väntade gymnasiestudier i Halmstad där han vaktade målet i stadens J18- och J20-lag. Efter ett år i Mölndal har det sedan blivit division 2-hockey i Bäcken och Kållered.

– Det ska bli roligt att komma tillbaka till Osby och OIK. Klubben har haft sina svackor men nu verkar det vara uppåt igen, säger Bergelin.

– Målet nästa säsong är spel i alltvåan. Hade jag inte trott att OIK haft kapacitet till det hade jag nog inte flyttat hem.

När flytten blir av är inte riktigt klart då Victor har fast jobb i Göteborg.

– Jag ska ta en diskussion med klubben om hur vi ska lösa den civila biten, säger Victor Bergelin som tycker det är roligt med två Osbyfostrade målvakter i Osby IK kommande säsong.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons