Annons

”Får se hur det blir efter 2017”

Osby • Publicerad 31 maj 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Stefan Björnsson, Dennis Jönsson och Patrik Jonsson, fastighetsskötare i Osbybostäder.foto: Nils Jönsson
Stefan Björnsson, Dennis Jönsson och Patrik Jonsson, fastighetsskötare i Osbybostäder.foto: Nils Jönsson

Tisdagsmorgonens informationsmöte följdes av en friluftsdag för Osbybostäders alla anställda.

Under våren har enligt bolaget många anställda mått dåligt på grund av osäkerheten kring vad som ska hända framöver. Vid samlingen utanför ishallen var stämningen försiktigt optimistisk efter ledningens besked en stund tidigare.

Annons

– Jag har inte tänkt så mycket på det här, det har nog egentligen varit värre för städarna, säger fastighetsskötaren Patrik Jonsson om bolagets turbulenta vår.

Hela fastighetsförvaltningen i Osby kommun ingår i Osbybostäder sedan juni 2013. Patrik Jonsson säger att han tror att förvaltningen kommer att tas över av kommunen igen efter 2017.

– Nu är det säkrat hur det blir fram till 2017 i alla fall, sen få vi se. Jag tror att det går tillbaka till som det var innan. Jag har jobbat som fastighetsskötare här i 23 år och tycker att det var bättre innan, man jobbade i mindre grupper och det kändes bättre.

Kollegan Stefan Björnsson började sin heltidstjänst som fastighetsskötare i Lönsboda för tre veckor sedan, mitt under förhandlingarna om nytt avtal.

– Det är klart att man funderade lite innan, men sedan bestämde jag mig. Jag hade möjlighet att gå tillbaka till mitt tidigare jobb om det skulle behövas, säger han.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons