Annons

”Ska upp igen – så är det bara”

Sport • Publicerad 31 maj 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Vinslövs trupp växer sakta men säkert. I förra veckan gjorde Stellan Grönberg & Co klart med Elias Holmström. Nu har även Björn Skoglund ritat på.

– Skoglund blir en viktig kugge i vårt återtåg med sin långa rutin från handbollsplanen. Han har visat en fantastisk energi i sin rehabträning under vintern. Vi tror att Björn har många år kvar som idrottsman och det känns extra roligt att han vill vara med på vårt återtåg då han också bor i Vinslöv, säger Stellan Grönberg som är ordförande i VHK.

Annons

Björn Skoglund har varit en nyckelspelare i Vinslövs HK och hade stor del i att laget gick upp i allsvenskan. Men i början av mars 2015 skadade han knät allvarligt efter en kollision med en motståndare.

Sedan dess har han rehabtränat samtidigt som han fungerat som assisterade till VHK-tränaren Nicklas Martinsson.

Och nu ska korsbandet hålla för handbollsspel igen.

– Jag har gjort sluttesterna och de gick bra. Sjukgymnasten Matts Nylander tycker inte att jag ska spela handboll men det säger de väl till alla, säger Björn Skoglund som vill ge handbollen en chans till.

– Om det inte känns bra på försäsongen får jag fundera en extra gång. Men jag opererade det för att jag vill spela handboll.

Handboll är en närkontaktssport men som målvakt är han vanligtvis förskonad från dueller.

– Men man kan ju fastna i golvet, det krävs så lite för att det ska gå av igen. Det blir aldrig starkare än det var före skadan. Så det är väl lite lotto.

Björn Skoglund är villig att gambla. Suget efter handbollen är stort.

VHK:s sejour i allsvenskan blev bara ettårig.

– Det var tungt. Men för egen del kanske det blir bättre att köra igång i division ett än i allsvenskan.

Annons

Skoglund har inte riktigt koll på när den tunga försäsongsträningen drar igång.

– Nicklas Martinsson skickar väl ett sms dagen innan vi kör igång, haha. Nej, men man får njuta av ledigheten så länge den varar.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons