Annons

Farfar hade haft mycket att analysera

Opinion I ett utslag av obehaglig ironi har Sigmund Freuds sonson Clement Freud avslöjats som pedofil, sju år efter sin död.
Opinion • Publicerad 19 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

I ett utslag av obehaglig ironi har Sigmund Freuds sonson Clement Freud avslöjats som pedofil, sju år efter sin död. Han var liksom flera andra brittiska pedofiler som avslöjats under senare år känd och omtyckt av den brittiska allmänheten. Han var en av de första ”kändiskockarna”och liberal parlamentsledamot. Cyril Smith, som han delade tjänsterum med på Houses av parliament, har också avslöjats som pedofil. Freud var dessutom vän med komikern Rolf Harris, som nyligen har dömts till fängelse för övergrepp mot barn.

En av anledningarna till att hans läggning har kommit fram är att han har varit i kontakt med Madeleine McCanns föräldrar. McCann försvann som treåring från en semesterort i Portugal. Polisen ska nu undersöka om Freud, som ägde ett hus i närheten, kan ha koppling till fallet. Freuds familj menar att han inte var i landet när Madeleine McCann försvann. Att han hade ett hem i närheten av paret McCann gör dock att man undrar vem han hade kontakt med i Portugal? Han hade bevisligen tät kontakt med andra pedofiler i Storbritannien: det är tänkbart att han också hade det i Portugal. Att en pedofil har en villa precis i närheten av stället där en liten flicka försvann är värt att utredas.

Annons

Som med de andra kända brittiska pedofilerna bör man också titta på hur många som kände till männens läggning och inte ingrep och om finns det fler offer? Eller fler gärningsmän, för den delen.

Martina Jarminder

Martina JarminderSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons