Annons

Helgens tips 24-26 juni

Hässleholm Midsommar på tvMidsommarens traditioner är inte vad de först ser ut att vara.
Hässleholm • Publicerad 24 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Midsommar på tv

Midsommarens traditioner är inte vad de först ser ut att vara. Hur har en fransk militärmarsch nästlat sig in i vårt midsommarfirande? Och vad har kruttillverkning med vår älskade nubbe att göra? Svt1 kl. 19.45. Efter detta, klockan 20 i samma kanal, leder Yvette Hermundstad traditionellt midsommarfirande från Visby. Tillsammans med bland andra gotlänningarna Babben och Eric Gadd tar hon reda på varför midsommar är så speciellt och vad som gör dagen till en favorit bland högtiderna.

Annons

Midsommar

En påminnelse om några midsommarfiranden i kommunen: Bjärnums Museum kl. 14, hembygdsparken Hässleholm kl. 12, Hovdala slott kl. 14, Hästveda hembygdspark kl. 14, Vannaröds slott kl. 13, Vittsjö Sjöstugan kl. 14. kl. Dessutom i Vittsjö kl. 22. Musik i midsommarkväll med Boel, Malin och Marie Bengtsson som spelar och sjunger (sång, fiol, dragspel, saxofon). Curt Nilsson kantor. Andakt Claes Ruderstam

Musik

Friluftsgudstjänst på Mala stenar klockan 14 på söndag med musikern Jan Eric Ström. Vid regn kommer det hållas inomhus på Mala byagård.

Slåtter

På söndag klockan 9 och 12 anordnar Göingebygdens Biologiska Föreningar ett naturligt nöje på Åraslövs ängar. Ta med lie, räfsor och tjugor och medhavd matsäck.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons