Annons

Ja till båtar men nej till biltrafik

Osby Den omdiskuterade flytbryggan vid Osbysjön och Ebbarpsvägen har åter fått bygglov. Men bara under förutsättning att problemet med bilkörning och parkeringar löses.
Osby • Publicerad 26 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Tillsyns- och tillståndsnämnden har fattat beslut om att ge permanent bygglov till en paviljong och flytbrygga som funnits vid Ebbarpsvägen i tio år.

Anläggningen har haft ett tillfälligt bygglov som inte kunde förlängas. Eksäters båtklubb som har ansvaret för anläggningen ansökte därför om ett permanent bygglov som de erhöll i december i fjol.

Annons

Beslutet överklagades och länsstyrelsen upphävde beslutet och återförvisade ärendet till nämnden för ny handläggning.

Anläggningen är placerad utanför planlagt område och berörda grannar skulle därför ges möjlighet att yttra sig.

I yttrandena framkom att det förekommer störningar med biltrafik och parkering inom grönområdet vid sjön.

Tt-nämndens nya beslut innebär att ett permanent bygglov beviljas under förutsättning att åtgärder vidtas för att förhindra obehörig bilkörning och parkering inom det aktuella grönområdet.

Först efter att ett förslag på lösning av trafikproblemet tagits fram kan ett startbesked lämnas.

Fakta:

Den omdiskuterade flytbryggan vid Osbysjön och Ebbarpsvägen har åter fått bygglov. Men bara under förutsättning att problemet med bilkörning och parkeringar löses.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons