Annons

Vankiva är på väg upp i femman igen

Sport • Publicerad 27 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Besnik Dibrani. Foto: John Friberg
Besnik Dibrani. Foto: John Friberg

När Vankiva IF:s herrar gjorde en bra debutsäsong i division 5 2014 var det med en högklassig startelva – men inte med så mycket mer. Priset för det fick Vankiva betala när spelarflykt ledde till att laget fick kliva ned till sjuan. 2016 är läget ett helt annat.

– Skillnaden den här gången är en mycket bredare trupp. Vi har minst 20 spelare i A-truppen i år, säger Besnik Dibrani.

Annons

– Vi har fått in mycket nytt folk, och det är lite yngre, hungrigt folk, fortsätter han.

Efter drygt halva säsongen leder Vankiva serien, ett poäng före Ljungbyhed. Han skulle aldrig säga det själv, men en viktig del av framgången är just Dibrani (som tränar laget tillsammans med Besnik Vilanca). Målfarlig som vanligt är han tillsammans med Edem Hetcheli så långt Vankivas bästa målskytt i år, med nio mål på 13 matcher.

– Potential har funnits hos många spelare, men vi har varit lite nervösa för att det skall skära sig. Nu verkar vi ändå ha hittat ett system som funkar, där vi roterar mycket, säger Besnik Dibrani.

Och mer skall det förstärkas. Rasmus Christiansson har precis värvats tillbaka från IFK Hässleholm, och ännu en spelare med meriter från högre nivå är på väg in.

– Tabellen börjar skikta sig nu. Ljungbyhed, Rössjöholm och Örkelljunga tror jag kan hänga med, men vi vill så klart hålla undan, säger ”Dibra”.

Det som händer på planen är inte allt, och Dibrani är snabb med att hylla organisationen i Vankiva.

– Samarbetet med styrelsen har funkat utmärkt, säger han, och fortsätter:

– Det är lite mer folk som har engagerat sig i år, och det har kommit in folk som Arne ”Oskar” Jönsson.

Dessutom har Vankiva förmånen att få spela på vackra Vankiva IP, som 2012 blev framröstad till Skånes bästa idrottsplats av Norra Skånes och Skånska Dagbladets läsare.

– Det är fantastiskt att få spela division 6-fotboll på en sådan anläggning. Den håller hög klass, säger Besnik Dibrani.

Och det ser mer och mer troligt ut att det 2017 kommer att vara division 5-fotboll på Vankiva IP.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons