Annons

20 politiker representerar Region Skåne

SKÅNE Trots den blödande ekonomin lägger Region Skåne i år 900 000 kronor på att finnas representerade i Almedalen – och då är inte rese- och boendekostnaderna för 20 politiker och 15 tjänstemän inräknade.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det är strategiskt viktigt för Skåne och Öresundsregionen att synas och bevaka sina intressen på nationell nivå, säger Mikael Stamming, utvecklingsdirektör för Region Skåne.

Samtidigt signalerade regionen i våras ett underskott på närmare en miljard kronor. Och inför kommande år ska regiondirektören, efter förslag från alliansen, se över Region Skånes medverkan i politikerveckan i Almedalen, liksom egna konferenser som Mötesplats Skåne. Kostnaderna där ska minst halveras, är det sagt.

Malmö stad och Region Skåne samarbetar kring det så kallade Öresundshuset i Almedalen, där en rad seminarier, aktiviteter, lunchtillställningar och events anordnas. På programmet står allt från filmskapande till biogasdisco och gränslös vård inom EU.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons