Annons

Böter för påkörda brevlådor

BJÄRNUM På väg hem från Sweden Rock förra året backade en bilförare med husvagn på och förstörde två brevlådor i Slättaröd, utanför Bjärnum.
Hässleholm • Publicerad 29 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

På väg hem från Sweden Rock förra året backade en bilförare med husvagn på och förstörde två brevlådor i Slättaröd, utanför Bjärnum.

Nu har händelsen avgjorts i tingsrätten där föraren dömdes till dagsböter för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Annons

Själv påstår föraren att hon gick ut och lade en lapp i en av brevlådorna med kontaktuppgifter och att hon också knackade på ett hus för att berätta om vad som hade hänt.

Den varianten trodde dock inte tingsrätten på utan satte mer tilltro till ett vittne som sett hela händelsen och också kontaktat polisen. Enligt vittnet hade föraren bara sparkat ner lådorna i diket för att sedan köra från platsen.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons