Annons

På väg uppåt i miljöranking

Östra Göinge Kommunen klättrar från plats 129 till 71 i tidningen Aktuell Hållbarhets granskning av kommunernas miljöarbete.
Östra Göinge • Publicerad 29 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Kommunen klättrar från plats 129 till 71 i tidningen Aktuell Hållbarhets granskning av kommunernas miljöarbete.

Enligt Aktuell Hållbarhet visar granskningen att kommunerna ofta har mer ambitiösa klimatmål och arbetar hårdare med miljöarbetet än de nationella mål som finns. Det gör att kommunerna är pådrivande i det svenska miljöarbetet.

Annons

– Vi gratulerar Östra Göinge kommun som klättrar från plats 129 i fjolårets rankning till plats 71 i år. Vi vill att rankningen ska vara en energiinjektion i kommunernas miljöarbete, både genom att vi lyfter fram föredömen och genom att vi är en blåslampa där det behövs förbättringar, skriver Mikael Salo, chefredaktör på Aktuell Hållbarhet i ett pressmeddelande.

Sveriges bästa miljökommun Västerås stad fick 29,25 poäng i rankningen, av sammanlagt 37 möjliga. Tvåan, Lomma kommun, fick 28,96 poäng. Östra Göinge kommun fick 18,72 poäng vilket räckte till plats 71, ett rejält kliv uppåt från förra årets 12:e plats.

Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons