Annons

Polisen varnar för ”sommarohyra”

Älmhult/Osby Under den senaste tiden har många i området drabbats av det årstidsbundna brottet.
Osby • Publicerad 29 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Båtägare kring sjön Möckeln i Älmhult och Ljungby kommun har under den gångna helgen varit särskilt drabbade.  Foto: Frida Edlund/WWF/Arkivbild
Båtägare kring sjön Möckeln i Älmhult och Ljungby kommun har under den gångna helgen varit särskilt drabbade. Foto: Frida Edlund/WWF/Arkivbild

På sin Facebooksida varnar nu Polisen i Ljungby, Markaryd, Osby och Älmhult för vad de själva kallar ”sommarohyra” i form av båttjuvar.

Under den senaste tiden har det var många stölder av framför allt utombordare och bensintankar, men även en del annat båtrelaterat. Under den gångna helgen har båtar liggande i sjön Möckeln varit särskilt drabbade.

Annons

Polisen rekommenderar nu att de som har sin båt i nära anslutning till parkering tar med sig sin motor till och från båtturen.

”Lite bökigt, men ännu bökigare om man blir bestulen”, skriver de.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons