Annons

”Vi vill ha kvar forskarpengarna”

hässleholm – Pengarna som går till forskningen i Hässleholm vill vi ha kvar.
Hässleholm • Publicerad 30 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det säger kommunens näringslivschef Mikael Kipowski med anledning av att Stockholms universitet vill ta hand om isocyanatforskningen som i dag bedrivs i Hässleholm.

Näringslivschef Kipowski menar att de pengar som bidrar till att driva forskningslaboratoriet i Hässleholm, en gång i tiden utgjorde en arbetsmarknadsåtgärd i samband med att stadens regementen försvann.

Annons

– Vi menar att dessa pengar är riktade till vår kommun och isocyanatforskningen här, och inte till Stockholms universitet, säger han och berättar att kommunen för en diskussion med bland annat ansvarig minister om att föra över pengarna till kommunen.

Att föra över forskningen till ett annat lärosäte, Lunds universitet, eller ge den en annan form för sin verksamhet, är också alternativ enligt näringslivschefen.

För Mikael Kipowski är det viktigt för kommunen att högre utbildning och forskning kan bedrivas i Hässleholm.

Han pekar på flera patent som knoppats av från isocyanatforskningen i Hässleholm och som gett nya verksamheter och därmed nya arbetstillfällen i kommunen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons