Annons

Söker vittnen efter kidnappningsdramat

Osby Efter att mannen slagits ner på en parkeringsplats i centrala Osby fördes han bort och misshandlades grovt. Flera timmar senare släpptes han ur gärningsmännens våld bara ett stenkast därifrån. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.
Osby • Publicerad 1 juli 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Människorovet inträffade under natten mot onsdagen på parkeringsplatsen utanför Coop på Västra Storgatan i centrala Osby. Foto: Marcus Karlsson
Människorovet inträffade under natten mot onsdagen på parkeringsplatsen utanför Coop på Västra Storgatan i centrala Osby. Foto: Marcus Karlsson

Klockan var runt nio på tisdagskvällen när en Osbybo i 40-årsåldern parkerade sin bil utanför Coop på Västra Storgatan i centrala Osby.

Plötsligt dök ett antal personer upp och slet ut honom ur bilen, slog ner honom och satte en huva över hans huvud. Därefter ska de har kört iväg mannen i en annan bil till en okänd plats där de med tillhyggen misshandlat honom grovt under flera timmar.

Annons

– Han har ingen aning om vem som har gjort detta. Han såg inte heller något fordon lämna med gärningsmännen och kände inte igen några av rösterna, sa Hans Sjöberg, inre befäl i Ljungby, till tidningen då.

Dygnet hade hunnit gå över till onsdag och klockan var runt 01:00 på natten innan mannen blev släppt ur gärningsmännens våld. Då hade han alltså varit bortrövad i närmare fyra timmar.

Nu vädjar polisen om tips från allmänheten som kan ta utredningen framåt.

Peter Hanson är spaningsledare vid polisen i Kristianstad.

– De eventuella vittnesuppgifter som vi eftersöker skulle vara vid korsningen väg 15 och Västra Storgatan i Osby, cirka klockan 01:00. Om någon har gjort några observationer av personer eller fordon vid den här platsen vid ungefär den här tiden, alltså natten mellan 28e och 29e, så är det av intresse, säger han.

Hur många gärningsmän rör det sig om?

– Det nämns lite olika uppgifter i förundersökningen.

Enligt initiala uppgifter hade mannen ingen koppling till personerna. Har det förändrats?

– Så pass djupt detaljerade uppgifter eller vad som är sagt i förhör kring det vill jag inte gå in på.

Vad händer i utredningen nu?

Annons

– Vi är fortfarande ganska initialt i utredningen där vi gör de moment som man alltid gör i den här typen av ärenden för att som vi kan komma vidare, säger Peter Hansson.

Ärendet behandlas som människorov, grov misshandel och övergrepp i rättssak.

Om man har gjort observationer som man tror kan vara av intresse för polisen lämnar man dem via växeln på 114 14.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons