Annons

Tostarpsgården uppfyller krav

SKYRUP ”Det fanns inget att anmärka på”.
Hässleholm • Publicerad 1 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det intygar både personal från räddningstjänsten och miljökontoret efter en inspektion på platsen.

Inspektionen föranleddes av en anmälan där det bland annat uppgavs att platsen var smutsig, allmänt ostädad, skräpig och att det saknades brandsläckare och brandvarnare.

Annons

Det var den 28 juni som både räddningstjänsten och miljökontoret besökte boendet för kontroll.

– Platsen är helt okej ur vår synpunkt. Det finns endast en del detaljer som kan förbättras och vi kommer att göra en oanmäld kontroll någon gång framöver, säger miljöchef Sven-Inge Svensson.

– Det vi kontrollerat är bland annat ventilation, städning och att egenkontrollen fungerar som den ska, att det till exempel finns ett fungerande städschema.

Kajsa Hermansson, som ansvarar för det olycksförebyggande arbetet på räddningstjänsten, säger att brandsäkerheten på boendet är uppfylld.

– Alla tre stora byggnader är försedda med automatiskt brandlarm med vidarekoppling till SOS, säger hon.

– Personalen är duktiga på att följa de regler och lagar som finns. Vi hade inget att anmärka på, men gav en del tips och råd på det man kan göra ännu bättre när vi ändå var på plats.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons