Annons

VM-guld till Martinsson

Sport Världsmästare – för femte gången i karriären: ”Det var nervöst på slutet”
Sport • Publicerad 18 juli 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Viltmålsskytten Emil Martinsson utökade sin medaljsamling med två guld på luftvapen-EM i Ungern.
Viltmålsskytten Emil Martinsson utökade sin medaljsamling med två guld på luftvapen-EM i Ungern.

För Emil Martinsson, som representerar Osby Jaktskytteklubb till vardags, var guldet på viltmåls-VM i tyska Suhl i går VM-medalj nummer 13 (!) totalt.

– Jaså, ja, det visste jag inte. Men det är i alla fall femte guldet, det vet jag, säger Emil när Norra Skåne når honom i Suhl efter medaljceremonin.

Annons

Hur högt rankar du det här guldet?

– Det är svårt att säga. Första guldet är alltid första guldet, det är speciellt. Och när jag tog mitt andra guld försvarade jag titeln och det hade aldrig hänt tidigare, så det var stort. Men det är alltid spännande att åka på VM och med brons i går och guld i dag är jag bäst individuellt, så nu är jag bäst i världen i två år framöver, säger Emil Martinsson.

Du har precis blivit världsmästare, men du låter ganska samlad?

– Det är klart att man är glad, men man börjar ju bli ... ja, inte van ska man inte säga, men det är femte guldet. Och VM fortsätter i morgon (med luftgevär, 10 meter), så då gäller det att vara med igen.

Det blir inget firande i kväll?

– Nej, nej, nu är det träning som gäller inför morgondagen. Vi får fira när vi kommer hem.

Måndagens tävling, 50 meter blandade lopp, inleddes inte helt perfekt för Emil Martinsson.

– Jag tappade tre poäng i första 20-skottsserien och låg på femte-sjätte plats efter det. Men jag hade 199 i andra serien och klev fram i resultatlistan.

Den rutinerade och välmeriterade Martinsson visade kyla och klass när han sköt hem VM-guldet.

– Det var nervöst på slutet, nervöst de sista sex skotten, säger Emil, vars segerresultat blev 396 poäng av maximalt 400.

Annons

– 396 är en skaplig poäng, det brukar räcka, konstaterar Emil.

Hur stor nytta hade du av att du har varit med i de här sammanhangen många gånger för?

– Jag vet inte ... jag vet ju vad som krävs, det gäller att behålla lugnet hela vägen och bara koncentrera sig på det man ska göra, säger Osby Jaktskytteklubbs världsmästare.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons