Annons

Emil Martinsson på åttonde plats

Sport • Publicerad 21 juli 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Den här gången var Emil Martinssons sikte inte tillräckligt noga inställt för att rendera i en medalj.    foto: arkivbild
Den här gången var Emil Martinssons sikte inte tillräckligt noga inställt för att rendera i en medalj. foto: arkivbild

Efter tisdagens skytte ledde Osbyskytten regelbundna lopp på 10 meter i halvtid med sammanlagt 293 poäng.

En ledning han förstås var nöjd med, men samtidigt förvånades över.

Annons

– Det är väl lite oväntat. 293 borde inte räcka till ledning, utan det brukar krävas 295-296, sa han efter första halvan till sajten skyttesport.se.

Under onsdagens andra och avslutande halva skytte slutade han på sammanlagt 280 poäng efter att ha inlett starkt, men avslutat med att skjuta en sex- och en sjuserie.

Den sammanlagda poängen för de två dagarnas skytte innebar 573 poäng och räckte till slut till en åttonde plats i tävlingen, med inte mer än två poäng upp till att få skjuta om medaljerna.

- Det är ju som vanligt, det är alldeles för nära. Att skjuta en sexa när man inte koncentrerat sig riktigt, och så skiljer det bara två poäng upp till särskjutning, så det är synd ju, säger han till skyttesport.se.

Desto mer glädjande för Emil Martinsson och de andra svenska deltagarna Jesper Nyberg och Niklas Bergström är att deras sammanslagna poäng visade sig räcka till ett lag-silver i tävlingen, bland annat 1 poäng före starka Ryssland. Lag-guldet tog Finland hem.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons