Annons

Frikänd i Hästvedaskjutning begär ersättning

HÄSTVEDA Den 41-årige man som stod åtalad misstänkt för skyddande av brottsling i den uppmärksammade hästvedaskjutningen i början av juli förra året begär nu ersättning av staten.
Hässleholm • Publicerad 21 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 41-årige man som stod åtalad misstänkt för skyddande av brottsling i den uppmärksammade hästvedaskjutningen i början av juli förra året begär nu ersättning av staten.

Mannen frikändes genom en dom i Hässleholms tingsrätt den 24 mars i år. Han begär nu ersättning för bland annat inkomstförluster med 110 527 kronor.

I ett brev till Justitiekanslern skriver mannens advokat att 41-åringen genom det långa frihetsberövandet, 13 juli 2015 till den 3 december samma år, fått sin ekonomi havererad och även dragit på sig kostnader för avgifter och räntor som han annars inte skulle ha haft.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons