Annons

Och Sjöviken IF hoppas stanna i högsta serien

Sport • Publicerad 22 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

I skuggan av kampen om SM-guldet spelar Sjövikens IF för att få stanna kvar i den högsta serien.

Inför helgen ligger de näst sist med sammanlagt fyra poäng, sju poäng bakom Tyresö BGK.

Annons

– Vi har en minimal chans att klara oss kvar, säger Jan-Åke Persson, vice ordförande i Sjöviken IF.

– Vi måste ta tio poäng i helgen vilket innebär att vi måste vinna fem matcher medan Tyresö får vinna maximalt en match, fortsätter han.

Att Sjövikens IF har hemmafördel tror Jan-Åke Persson inte kommer kommer spela någon större roll eftersom de andra lagen varit på plats och tränat i flera dagar.

– Det är nog ingen stor fördel. De andra är så duktiga att de lär sig allt vi kan på bara några dagar. Men en liten fördel kan det förstås fortfarande vara.

Men trots att oddsen är emot dem och Jan-Åke erkänner att uppgiften blir tuff vill han inte ta ut den potentiella degraderingen i förskott.

– Chansen är ju minimal, men den finns. Så vi får hoppas, säger han.

Vad skulle det betyda för klubben om ni åkte ur?

– Det skulle egentligen inte betyda så mycket. Vi har vår verksamhet ändå och jag tror nog att vi ska kunna vara med och fajtas om att ta oss upp igen om det skulle bli så, säger Jan-Åke Persson och fortsätter:

– Men det är ju kul för bangolfen och Hässleholm att ha ett lag i landets högsta serie.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons