Annons

Personbästa igen och ny fjärdeplats

Sport • Publicerad 24 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

I kulfinalen på junior-VM:s första dag blev det en fjärdeplats och personligt rekord. Samma scenario upprepade sig på mästerskapets sista dag på söndagen. Wictor Petersson var sist ut att tävla bland svenskarna.

Fjolårets elva på Ungdoms-VM inledde JVM-finalen i polska Bydgoszcz med 61.23, vilket är en knapp halvmeter längre än det personliga rekord som han satte i Malmö för cirka en månad sedan.

Annons

61.23 placerade Häglingesonen på andra plats efter första omgången. Kvalvinnaren Mohamed Ibrahim Moaaz från Qatar tog en stabil ledning efter första omgången med 63.63.

Sedan gick vitryssen Hleb Zhuk och polacken Oskar Stachnik om Wictor Petersson, som slutade på fjärde plats.

Mohamed Ibrahim Moaaz fick inget av sina resterande tre kast godkända, men hans första räckte ändå för att plocka hem guldet.

I kula kan Wictor Petersson komma att i efterhand tilldelas en bronsmedalj. Enligt rumänska uppgifter har nämligen JVM:s silvermedaljör Andrei Toader åkt fast för dopning, vilket Aftonbladet rapporterade om i helgen.

Det var i fredags kväll som den rumänska tidningen Romania Libera skrev att silvermedaljören i kula Andrei Toader, som också varit uttagen i Rumäniens OS-trupp, i början av juni fastnat i ett dopningstest.

Tidningen hänvisar till uppgifter från den olympiska kommittén i Rumänien.

– Det vore oerhört tragiskt om det vore så. Man blir ledsen att det ska börja redan i såna här tidiga åldrar, om det vore så är det säkert inte något han börjat med nu utan då började han säkert när han var yngre ändå. Som sagt, det gäller att ta reda på sanningshalten i allt, var det kommer ifrån och om det stämmer. Men det är tragiskt såklart, sade förbundskapten Jonas Anshelm till Aftonbladet i lördags.

Det är ännu oklart när besked om Wictor Peterssons eventuella bronsplats kommer.

Den rumänska olympiska kommittén skrev på lördagen i ett uttalande på sitt officiella Twitterkonto att Andrei Toader har testats positivt för doping och därför inte kommer att delta vid OS i Rio i augusti.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons