Annons

Persson i topp efter etapp ett

Sport • Publicerad 25 juli 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Anna Persson är efter första etappen i ledning i näst högsta elitklassen.foto: Stefan Sandström/arkiv
Anna Persson är efter första etappen i ledning i näst högsta elitklassen.foto: Stefan Sandström/arkiv

För FK Göingarnas Anna Persson är O-ringen den första tävlingen för året efter en lång frånvaro på grund av sjukdom. Hon leder efter första etappen i går damernas näst högsta elitklass D21 Elit 2.

Med tiden 59.43 minuter ligger hon 3.29 före Ida Lindkvist.

Annons

– Eftersom jag inte tävlat har jag inte samlat in några rankingpoäng och har därför inte kunnat kvala in till huvudklassen, säger hon.

– Jag kan inte springa för fort, men det kändes ändå bra. Det var inte så tunglöpt uppe på kalfjället ovanför trädgränsen, så jag kunde ändå hålla ett bra tempo. Det är väldigt rolig orientering här, säger hon.

O-ringenveckan i Sälen tjuvstartade i lördags med stafett för ungdomar i anslutning till invigningen. Ungdomar mellan 14 och 16 år i distrikts-, krets- eller landslag gjorde upp om segern.

Men i går startade tävlingarna alltså på allvar med den första etappen av 5-Dagars på Arena Högfjällshotellet.

I D20 Elit ligger Skyrupstjejen Elin Carlsson, tävlande för Pan-Kristianstad, på sjunde plats efter första etappen. Hon är 7.29 efter täten. Tilda Johansson, OK Orion, leder klassen.

På sjunde plats ligger också Simon Harden, FK Boken, i H16. Han är 2.27 bakom ledaren Sander Arntzen, Asker SK.

I dag är det dags för etapp nummer två.

Tävlingen, den största i världen, pågår fram till fredag.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons