Annons

Tyringe värvar landslagsmeriterat

Sport • Publicerad 25 juli 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Tyringes tränare är nöjd med nyförvärvet Ilisko, som han menar kommer att tillföra välbehövlig rutin till ett annars orutinerat Tyringe.
Foto: Eva Sandström/Arkiv
Tyringes tränare är nöjd med nyförvärvet Ilisko, som han menar kommer att tillföra välbehövlig rutin till ett annars orutinerat Tyringe. Foto: Eva Sandström/Arkiv

Alberts Ilisko är klar för Tyringe. Ilisko har lettiska landslagsmeriter och kommer närmast från Nybro Vikings, där han gjorde en ettårig sejour.

– Jag hade koll på honom sedan innan i alla fall, säger Tyringetränaren Rahm.

Annons

Ilisko inledde sin karriär i lettiska EVHS men flyttade tidigt till Sverige och Nynäshamn. Sedan blev det spel i Djurgårdens juniorlag, Mjölby, Kumla och Hammarby innan han inför förra säsongen flyttade till Mississippi Riverkings i den amerikanska ligan SPHL.

Därifrån blev han waivad tidigt och flytten gick därför till Nybro där det alltså bara blev ett år för letten, som har bott i Sverige i nästan tio år och talar flytande svenska.

Ilisko har hunnit med 230 matcher i division 1 och dessutom nio landskamper för Lettland.

– Han är en defensiv back som kommer att tillföra mycket rutin till vårt unga lag, säger Magnus Rahm.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons