Annons

Badjävlar lockar till skratt i Tivoliparken

Publicerad 26 juli 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Robin Paulsson roar den 14 mars. Pressbild
Robin Paulsson roar den 14 mars. Pressbild

Det är sjunde året Badjävlar bjuder på sommarstandup och i år är turnén uppdelad i två delar – den som kommer till Kristianstad i kväll innehåller förutom Robin Paulsson komikerna Özz Nûjen, Ann Westin, Måns Möller, Thomas Järvheden, Hasse Brontén, Soran Ismail och Henrik Schyffert. Upplagt för konkurrens, komikerna emellan, eller?

– Det är klart att det blir det. Publiken jämför ju, de får se åtta komiker, men ståuppbranschen är otroligt stöttande. Man är ensam och alla vet hur utsatt man är, hur svårt det är och att det kan gå bra en kväll och mindre bra en annan, säger Robin Paulsson.

Annons

Har ni snackat ihop er innan, så att ni inte kör samma ämnen?

– Vi snackade om att snacka ihop oss, men sedan var det ingen som orkade, ha ha. Men vi tittade på varandra första kvällen och kände att, ok, det var inget som krockade. Så vi har gjort läxan nu. Men även om man skulle ha samma ämnen gör man det på olika sätt.

Att som komiker, en yrkeskategori som ofta kuskar runt ensam, få jobba i ett stort gäng tycker Robin Paulsson känns lyxigt.

– Man åker ett roligt gäng, uppträder 15 minuter, sedan blir det lite fest, lite träning och avslappning – det är fantastiskt, säger Robin Paulsson.

De senaste åren har han haft fullt upp. I våras satte han och David Batra punkt för sin gemensamma ståuppturné Batra & Robin efter fyra säsonger och 60 föreställningar landet över, förra året var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Sanna Nielsen. Han har också sedan tio år tillbaka sin egen talkshow Robins i SVT1.

I höst är det dags för trettonde säsongen och han plussar då på de 107 avsnitt han redan gjort med ytterligare åtta. Det mesta blir sig likt i programmet.

– Vi vill att det ska vara lättsamma intervjuer, upptåg med gästerna och lite oväntade saker – det är där nyckeln finns för oss att vara lite unika. Vill man lyssna på seriösa intervjuer med kändisar finns väldigt många andra ställen att göra det på just nu.

Vilka som kommer att gästa honom i höstens program är ännu inte helt spikat, men det blir några favoriter i repris.

– Har man gjort över 100 avsnitt är det inte konstigt om man har ett par favoriter som får komma tillbaka, så det blir några sådana. Som Johan Glans. Han är en sådan person som har allt – han är otroligt populär och levererar alltid. Då får man komma tillbaka.

Och som vanligt drömmer Robin Paulsson om att kunna locka Zlatan till programmet.

Annons

– Zlatan har vi jagat sedan vi började, så klart, men det blir nog svårt, säger Robin Paulsson.

Däremot finns Zlatan med när Robin Paulsson intar Tivoliparken i kväll, tillsammans med de andra Badjävlarna.

– Zlatan är nästan alltid med, så är det ju. Men jag uppdaterar honom – han är ju alltid aktuell med något.

Tivoliparken är också en plats Robin Paulsson har ett särskilt minne kring.

– Där gjorde jag ett gig för 7 000 personer tidigt i min karriär, med Hasse Andersson. Så min största publik i standup-sammanhang har jag haft i Kristianstad.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons