Annons

Barnmorskor väljer att sluta på CSK

Kristianstad För närvarande är bemanningsläget för barnmorskor gott i Ystad men lite sämre i Kristianstad. Flera barnmorskor har valt att sluta på CSK.
Publicerad 26 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

En anledning är att på kort tid har flera lediga tjänster inom mödravården och ungdomsmottagningen släppts. Attraktiva tjänster för barnmorskor.

– Barnmorskor som arbetar med förlossning i Kristianstad och Ystad, som arbetar så kallat treskift, har fått ett nytt avtal där varje arbetat timme mellan 22-08 räknas som 1,5 timmar. Dessutom ska lönerna för barnmorskorna ses över snart, förklarar Rickard Claesson, verksamhetschef för obstetrik och gynekologi i Skånevård Kryh.

Annons

Både i Kristianstad och i Ystad var det fullbelagt på förlossningarna i stort sett hela den gångna helgen.

– Alla barnmorskor och övrig personal arbetade maximalt. Trots detta fick vi hänvisa någon mer än normalt från Kristianstad även till Karlskrona, säger Rickard Claesson.

Det är alltid en senior barnmorska som i samråd med förlossningsläkaren tar dessa beslut.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons