Annons

Flera nattliga bränder i Bromölla

Bromölla Natten till måndag har det brunnit minst fem gånger på eller i närheten av Ågatan i Bromölla.
Publicerad 26 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Polisen fick in larmet om den första branden halv ett på natten till måndagen. Polis och räddningstjänst åkte till platsen och kunde konstatera att det brann i ett förråd vilket skapade rökutveckling i ett trapphus till fastigheten. Inga personer blev skadade.

Man upptäckte också en brand i en husvagn 100 meter ifrån platsen. I detta läge fanns misstanke om att både bränderna var anlagda.

Annons

Halv fyra larmades polisen igen till Ågatan då det brann på en balkong. Bara tjugo minuter senare brann det i en markis på Dalagatan. Branden hade sedan spridit sig till en balkong men kunde släckas av fastighetsägaren med hjälp av en vattenslang. Halv fem kom det in ännu ett larm om att en husbil brann på Lyckevägen.

På måndagen visste polisen fortfarande inte om bränderna är länkade och de väntar på resultaten från de tekniska undersökningar som kommer äga rum under dagen.

– Det kan röra sig om allt från skadegörelse till mordbrand, säger Calle Persson, pressinformatör på polisens ledningscentral.

– Vi misstänker att alla bränder är anlagda, det ska vara väldigt osannolikt om detta handlar om en slump.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med vittnen av bränderna och uppmanar dem att ringa 114 14.

Inga misstänkta personer hade gripits på måndagen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons