Annons

Man gripen efter väpnat rån i Osby

Nyheter En budbil blev i natt rånad av en man med en yxa på Västra Järnvägsgatan i Osby. Den 28-årige gärningsmannen grips senare av polisen.
Publicerad 27 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Föraren av budbilen ska ha stannat framför ett apotek på Västra Järnvägsgatan när gärningsmannen med en mindre yxa utför rånet. Föraren lyckas fly från platsen och gärningsmannen åker iväg med budbilen.

- Han tog hela bilen och körde i väg med den och i den så fanns ju förarens tillhörigheter och andra saker, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Annons

Chauffören larmar själv polisen om händelsen strax innan halv fyra på natten till onsdagen. När polisen åker till platsen så påträffas budbilen på platsen. Efter att ha sökt med hund så hittar polisen gärningsmannen i närliggande område och han grips. Tillhörigheterna i bilen överlämnas till föraren och budbilen tas i beslag. Gärningsmannen förs sedan till sjukhuset.

- Det verkar inte vara några större skador men han var lite förvirrad så man bestämde sig för att ta med honom för en kontroll, säger Kim Hild.

Vid halv nio tiden på onsdagsmorgonen så kan polisen inte uppge om mannen har varit i förhör.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons