Annons

Ny Harry Potter-bok på svenska i oktober

Kultur och Nöje Söndag 31 juli är en efterlängtad dag för alla Harry Potter-fans. Då kommer nämligen repetitionsutgåvan av manusboken Harry Potter and the Cursed Child, part one and two ut i Storbritannien. I oktober kommer den sedan på svenska.
Publicerad 27 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Boken är manuset till en pjäs baserad på ett originalmanus av J.K. Rowling själv tillsammans med Jack Thorne och John Tiffany, som har världspremiär i London lördag 30 juli. Dagen före boksläppet

Annons

Harry Potter and the Cursed Child är den första Harry Potter-berättelsen som sätts upp på scen och den utspelas i den vuxna Harrys liv.

Förutom att J.K. Rowling har samarbetat kring manuset till Harry Potter och det fördömda barnet debuterar hon också som manusförfattare till filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem som har premiär i november 2016.

bild 1/2
J.K. Rowling är Harry Potter-aktuell med pjäs, bok och film i år. Foto: TT
J.K. Rowling är Harry Potter-aktuell med pjäs, bok och film i år. Foto: TT
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons