Annons

Fängelsedomar i segdragen bluffhärva

Nyheter Inte mindre än 22 personer stod åtalade i härvan som hade 2 000 målsäganden och tog sin början för fem år sedan.
Publicerad 28 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Domen gäller verksamhet i företagen Annonskonsulterna och Kastofon. Tingsrätten bedömer att "verksamheten bedrivits i avsikt att förmå ensam- eller småföretagare i hela Sverige att betala för att avsluta eller nyteckna en så kallad Google-tjänst. Tingsrättens slutsats är att det inte har funnit några tidigare tjänster som bolagen har kunnat avsluta."

Huvudåtalet väcktes i december förra året och huvudförhandlingarna avslutades efter inte mindre än 43 rättegångsdagar den 15 juni. Nu faller domen och de tre huvudmännen döms till fängelse i mellan ett år och sex månader och ett år och tio månader. Dessutom döms 12 personer som arbetat som säljare i företagen för bedrägeri till villkorlig dom. Fem säljare frikänns helt.

Annons

Under rättegången har cirka 200 personer hörts i målet som hade drygt 2 000 målsägare.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons