Annons

Får fängelse för narkotikabrott

Kristianstad En 51-årig man i Kristianstad döms till fängelse i ett år och fyra månader för narkotikabrott och olovlig befattning med ämne som kan användas för framställning av narkotika.
Publicerad 28 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i februari som mannen stoppades i sin bil vid Önnestad. I bilen hittades två bag-in-boxförpackningar och en mindre dunk.

Boxarna innehöll vätskor som det går att framställa amfetamin av. den totala mängden var 6,6 liter.

Annons

Mannen anhölls och häktades för innehavet.

Vid husrannsakan i mannens stuga hittade polisen drygt ett halvt kilo amfetamin och varierande mängder av vätskor som kan användas vid framställning av narkotika.

Vid polisens spaning av mannen eftermiddagen innan han greps talade han med en man i telefon, som avlyssnades. Mannen åtalades också för olovlig hantering av vätskor för narkotikaframställning. Men bevisen var inte tillräckligt starka att det var han som 51-åringen pratade med. Fler personer med hans språk kan ha samma betoning.

Den dömde hävdar att han inte visste att vätskorna klassades som narkotikapreparat och att mannen han talade med i telefon bett honom att förvara dem i bilen.

51-åringen förnekar att han förvarat narkotika i stugan, som han påstår ägs av hans förde detta sambo.

Genom egna uppgifter har han dock klargjort att han har skött stugan och har fått disponera den fritt de senaste åren.

Tingsrätten finner inte teknisk bevisning som binder honom till amfetaminet, men han döms ändå för innehav av 194 gram amfetamin, som förvarades i påsar i ett låst skåp.

Mannen är tidigare dömd för bokföringsbrott.

Han döms nu till fängelse i 1,4 år.

Den andra mannen som han pratade med i telefon frikänns från åtal.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons