Annons

Fräcka tjuvar stal paket på Ica Nära

Hässleholm • Publicerad 21 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Natten mellan lördagen och söndagen utsattes Ica Nära i Hästveda för inbrott. Två gånger.

Första gången utlöstes larmet när de försökte ta sig in.

Annons

– Min bror, Staffan, som jobbar i butiken, åkte dit. Han ringde polisen, som inte kunde komma.

– När han frågade vad han skulle göra om tjuvarna var kvar när han gick in, blev svaret ”ring en vän”, berättar Krister Martinsson.

Krister själv kunde av olika anledningar inte ta sig till butiken mitt i natten, men brodern Staffan stannade kvar eftersom han ändå skulle börja jobba tidigt på lördagsmorgonen.

– Han började mala i charken och vid fyratiden gick han för att jobba i bageriet. Då hörde han ett ljud utifrån butiken och trodde det var jag som hade kommit.

Men det var det inte, det var tjuvarna som kom tillbaka, fast beslutna om att få tag på paketen.

Det fick de också, när Staffan kom ut i butiken smet tjuvarna i väg och med sig hade de paket för upp till 60 000 kronor.

Att inbrottet är ett beställningsjobb är Krister säker på, det enda som stals var postförskottspaket, troligen då beställda i andras namn, säger han.

– Det här har ju hänt oss förut och jag tycker att Posten borde ha ett system med varningsklockor på datorn när de skickar ut sådana här paket.

Krister tycker också att företagen som skickar ut dyra paket mot postförskott borde ta bättre ansvar. Även om butikerna inte behöver stå för kostnaderna för varorna, drabbas de av självrisk och arbetet med att reparera det som slagits sönder.

Och polisen kom till slut på lördagen, berättar Krister.

Annons

– Tjuvarna hade slaktat paketen lite längre bort i byn, det var en som hittade dem och ringde polisen.

– Då kom de till oss och frågade om vi hade blivit av med paket. Och det hade vi ju.

evafri
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons