Annons

Ägarparet chockade efter skelettfyndet

LÅNGARÖD Analysen av fynden dröjer, uppger polisen.
Hörby • Publicerad 24 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Den gamla gården är under upprustning av ägarparet. På den avspärrade tomten står några husvagnar där man övernattar under renoveringsarbetet.
Den gamla gården är under upprustning av ägarparet. På den avspärrade tomten står några husvagnar där man övernattar under renoveringsarbetet.

Bara ett par dygn har gått sedan den skakande upptäckten vid lunchtid i måndags.

Annons

Mannen i ägarparet bekräftar att han själv var på plats när spolteknikern gjorde den makabra upptäckten i brunnen.

Han uppger att paret är omskakade av händelsen.

Mannen är återhållsam med att berätta fler detaljer om hur det gick till när man påträffade de inpackade benbitarna och hur han själv reagerade då.

Enligt mannen har han inte fått några direkta order från polisen om att han måste hålla tyst om detaljer kring fyndet.

Enligt polisens kommunikatör Robert Loeffel finns det inget nytt att berätta om benfynden, som skickat till rättsmedicin för undersökning.

Annons

Polisen har spärrat av gården och tekniker har finkammat brunnen och gården på ytterligare fynd.

I väntan på att få svar om skelettdelarna verkligen tillhör en människokropp arbetar polisen med att leta i sina register och göra inre spaningar som har att göra med försvunna personer.

Förutsatt att det handlar om en människa i detta fall kan det ändå vara svårt att fastställa en koppling till försvunna personer, menar Robert Loeffel.

Enligt Tommy Alvinsson, från den ideella organisationen Missing People, finns det inget aktuellt ärende med försvunna personer i närheten av Långaröd.

Annons

Hade man haft något aktuellt fall i närheten hade Missing People kanske reagerat mer på fyndet, menar Tommy Alvinsson.

Han uppger att fyndet inte kommer leda till någon särskild aktivitet inom Missing People.

Att Missing Peoples sökinsatser slutat med att det visat sig att den eftersökta personen mördats har inträffat, uppger Tommy Alvinsson.

Toomas LaagusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons