Annons

Grannar fick rätt mot nostalgistiftelse

höör Ny ansökan om garage ska behandlas i nämnd.
Höör • Publicerad 25 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Kalle och Ingrid Rämmal fick rätt i kampen mot Bertil Lindahls nostalgistiftelse. Nu är de beredda att överklaga igen mot planerna på ett garage. 			                arkivbild
Kalle och Ingrid Rämmal fick rätt i kampen mot Bertil Lindahls nostalgistiftelse. Nu är de beredda att överklaga igen mot planerna på ett garage. arkivbild

Miljö- och byggnadsnämnden skulle under onsdagseftermiddagen ta upp ärendet med Bertil Lindahls nostalgistiftelses bygglovsansökan om ett garage på Karl Johans väg i Stanstorp.

Det var 2014 som nostalgistiftelsen fick bygglov av en oenig miljö- och byggnadsnämnd till att bygga verkstad och garage på 292 respektive 362 kvadratmeter.

Annons

Enligt stiftelsen skulle lokalerna mestadels användas till att lagra fordon och reservdelar som de på annan plats i kommunen hoppas kunna visa i en utställning. Det skulle också ske sporadisk renoveringsverksamhet i byggnaderna.

Precis som tidigare instanser ansåg domstolen att de planerade byggnaderna inte kunde kallas komplementsbyggnader på grund av sin storlek.

Konflikten mellan grannarna ser inte ut att vara över. Nu har Bertil Lindahls nostalgistiftelse lämnat in ett bygglov om ett 96 kvadratmeter stort garage som i går väntades gå igenom i miljö- och byggnadsnämnden.

Tobias LagerholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons