Polisen: Skelettdelarna tillhörde en människa

Polisens utredare har nu fått ett första utlåtande från rättsläkare när det gäller de skelettdelar som hittats i en brunn i samband med slamsugning i Hörby kommun. Rättsläkare har konstaterat att skelettdelarna kommer från en människa och att skelettdelarna troligen kommer från en man, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Brottsrubriceringen i ärendet är mord och en förundersökning har inletts.

Polisen jobbar tillsammans med rättsläkare med att om möjligt fastställa identitet på de anträffade skelettdelarna. Brottsrubriceringen mord görs utifrån sättet som skelettdelarna anträffats på samt andra uppgifter som framkommit vid rättsläkares undersökning av skelettdelarna.

Läs mer: Skelettdelar röjer uppgifter om den avlidna

En ny undersökning av brunnen där skelettdelarna hittades kommer att genomföras. Syftet är att leta efter fler delar av skelettet och andra bevis som kan vara viktiga för utredningen.

Polisens utredare jobbar nu vidare med att undersöka ärenden med anmälda försvunna personer i regionen.

Läs mer: Makabert benfynd när brunn rensades på gård

Läs mer: Ägarparet chockade efter skelettfyndet

×