Annons

Rydaholm har bättre möjligheter

HÄSSLEHOLM Renodling av verksamheten, samt överkapacitet och modernare fabrik. Det är orsakerna till att Hilding Anders flyttar tillverkning från Hästveda till Rydaholm.
Hässleholm • Publicerad 26 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Fabriken i Rydaholm har kommit att bli centrum för Hilding Anders sängtillverkning i Sverige, och genom att flytta madrasstillverkningen och sängramsmonteringen dit blir det ännu tydligare

– Vi har plats att fylla där och då är det naturligt att göra så här. Dessutom är där rakare linjer vilket gör det enklare för produktionen, säger Peter Sturm som är HR-ansvarig på Hilding Anders.

Annons

Är detta ytterligare ett led i att tömma Hästvedafabriken?

– Nej, absolut inte. Däremot måste vi hela tiden se till så att vi utnyttjar våra resurser på bästa sätt. Eftersom vi redan har madrasstillverkning i Rydaholm så är detta ett naturligt steg att samla allting där. Att vi sedan flyttat sömnad därifrån till Estland beror på att det är svårt att hitta den kompetensen i Sverige, plus att det inte är så dyrt att frakta tyger, säger Peter Sturm.

Kommer den berörda personalen i Hästveda att erbjudas jobb i Rydaholm?

– Det är alldeles för tidigt att säga, vi har ju inte börjat förhandla ännu. Vi får se var vi landar, men är det så att det kommer att behövas mer personal i Rydaholm så följer vi givetvis de lagar som finns, säger Peter Sturm.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons