Annons

Tränarna inför Hässleholmsderbyt

DANIEL Nilsson: Ni har tre raka förluster inför derbyt?
Sport • Publicerad 27 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Ni har tre raka förluster inför derbyt?

– Jo, men en av dessa mot ett topplag i Superettan och sedan har vi fått spela de andra med en man mindre i långa perioder.

Annons

Hur känns formen?

– Tycker egentligen att vi haft en stabil form i tre eller nästan fyra månader även om vi förlorat en del matcher nu på slutet.

Vad säger du om HIF:s säsong så här långt?

– Man har väl gjort det ganska okay och man är ju ett bra lag. Har ju sett laget en del och ibland har man väl inte fått med sig de resultat som kunde tycka att de borde.

Hur viktigt känns det för er att komma före HIF i sluttabellen?

– Egentligen finns det bara två placeringar ettan och tvåan i den här serien som är viktiga. Sedan samlar man ihop de poäng som man får och tabellen efter 26 omgångar är så klart rättvis.

Vad väntar du dig för typ av match i derbyt?

– I våras när vi möttes kändes det som HIF var favoriter men det är väl jämnare förutsättningar nu eftersom vi ligger på ungefär samma placering i tabellen. Sedan får vi se vad det betyder för matchutvecklingen.

Läget i ert lag?

– Vi kommer att sakna Alex Nilsson (lårskadad) och Diego Delgado (foten). Dessutom är Mike Andrew avstängd men däremot fanns ju Philip Bengtsson på bänken mot Halmstad och även Karim Al-Asi är aktuell för en comeback.

Annons

Något tips när det gäller publiksiffran på söndag?

– Man kan ju undra lite över intresset när en cupmatch mot Halmstad drar 263 men jag var samtidigt väldigt stolt och nöjd med de IFK:are som stöttade oss. Förhoppningsvis kan man ju också tänka att en del väntade med att gå på fotboll till derbyt på söndag.

Och resultatet i derbyt?

– Gör vi en bra prestation kommer vi säkert att få med oss ett bra resultat.

DAN OLOFSSON:

Ni har fyra raka förluster inför derbyt?

– Det har vi och det är vi förstås inte alls nöjda med.

Hur känns formen?

– Hade du frågat mig för ett par veckor sedan hade jag varit orolig. Men sista veckorna har vi verkligen fått ihop gruppen. Mot Kvarnby förlorade vi verkligen inte som ett lag men det gjorde vi i Karlskrona där vi själva tyckte att vi var det bättre laget.

Vad säger du om IFK:s säsong så här långt?

Annons

– Daninel Nilsson, Fredrik Ahlgren och de andra har gjort ett riktigt bra jobb med laget vilket ju syns i tabellen.

Hur viktigt är det för er att komma före IFK i sluttabellen.

– För mig personligen inte alls utan viktigare för framtiden hur vi kan avsluta den här säsongen. Det finns ju en framtid också för HIF.

Vad väntar du dig för typ av match i derbyt?

– Att vi spelar vårt eget spel och visar att vi är det riktigt bra lag som vi kan vara.

Läget i ert lag?

– Alla är tillgängliga och Haris Crnalic med på bänken. Nyförvärvet Fabrizio Tambucho blev utvisad i Karlskrona är avstäng efter att ha blivit utvisad på stopptid där.

Något tips när det gäller publiksiffran?

Man kan ju hoppas på 1000-1500 även om det var skrämmande få som kom till IFK:s cupmatch mot Halmstad.

Och resultatet i derbyt?

Vi vinner!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons