Annons

Viktig vinst för Osby då Eket besegrades

Sport • Publicerad 27 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Ungdomliga IFK Osby till stor del bestående av Calciospelare har varit upp och ner så här långt under säsongen. När man trott att läget börjat stabilisera sig har det blivit nya förluster.

Inför hemmamötet mot Eket, ett lag som precis som Osby nyligen spelade i trean, låg Göingelaget på en återkvalplats till division 4.

Annons

Precis som vanligt öppnade Osby matchen starkt och dominerade den förta halvleken.

– Vi var ruskigt bra då och skulle gjort fler mål än de två vi gjorde, menar Mattias Nilsson.

Första målet kom i den 20:e minuten och gjordes av Gentrit Bungu. ”Gent” fick en boll, drog sin gubbe och kom fri med målvakten och rullade in ledningsmålet för hemmalaget. Efter en halvtimme blev det 2–0 och återigen var ”Gent” målskytt. Han fick bollen i straffområdet och sköt in bollen bakom Eketmålvakten.

Osby började även den andra halvleken bra. Men det var Eket som gjorde 1–2 då de tilldömdes en straff som de förvaltade på bästa sätt.

– Sedan var det lite oroligt hos oss en kvart, säger Nilsson som fick se ett lyckligt slut för sitt lag den här gången.

Då en kvart återstod var Gentrit Bungu i farten igen när han frispelade David Seger som kunde säkra hemmasegern med sitt 3–1-mål.

– ”Gent” blev matchvinnare med sina två mål och en assist. Men viktigast var nog Max Sandberg som startade dagens match, påpekar Nilsson.

Max är en av få spelare som är kvar från fjolårslaget. Han har dock haft en del problem med skador och spelat endast sporadiskt.

– Han är ohyggligt viktig för oss med sin rutin. Max skapar mycket och drar på sig mycket bevakning, förklarar Nilsson.

Härnäst väntar derby för Osby borta mot Vinslöv. En match som de senare vann med 2–1 i våras inför en besviken hemmapublik på Osby IP.

– Vi släppte in några billiga mål senast så vi har verkligen revansch att utfordra, säger Mattias Nilsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons